Zoeken

Hoe een reisorganisatie omging met COVID-19 reisbeperkingen


Aangezien de reisindustrie een van de grootste klappen dient te incasseren, gebruikte Ster Reizen de crisis als een kans om een nieuw bedrijfsmodel uit te werken door klanten de mogelijkheid te bieden om toerist te zijn in eigen land.


Het reisbureau 'Groetjes uit België!' is een reisorganisatie met een uniek businessplan. Ze bieden verrassingsreizen aan in België om op die manier het lokaal toerisme, de lokale economie en de horeca een boost te geven.


'Groetjes uit België!' zorgt voor een revolutie in de reissector door het verrassingselement op te nemen in hun programma's en te streven naar spontaniteit en avontuur bij al hun

reizigers.“Als team is het altijd onze missie om exploratie en spontaniteit te bevorderen, en we dachten 'hoe kunnen we dat blijven promoten, zelfs als het een beetje eng voelt om in het onbekende te duiken en naar een nieuwe (eigen) plek te reizen? Hoe kunnen we de lokale economie mee ondersteunen?' Met die info ging ik aan de slag en lanceerden we 'Groetjes uit België!', het is een geweldige kans om reizigers aan te moedigen om toerist te zijn in hun eigen land." Zegt Astrid De Smedt, oprichtster en zaakvoerder van "Groetjes uit België!".


"Groetjes uit België!" regelt verrassingsreizen op maat door klanten te laten kiezen hoe ze willen reizen (belevingskeuze) en voor welk budget, vervolgens wordt er een pre-trip-enquête ingevuld, waarin oa. wordt gevraagd naar persoonlijke interesses dat het bureau moet weten om van de reis een onvergetelijke ervaring te maken. Hoe meer informatie ze verstrekken over de klant, hoe beter ze de trip kunnen samenstellen en voldoen aan de verwachtingen van de klant. Deze programma's worden ontworpen om de verborgen parels van België te laten ontdekken.


'Als reisorganisator plannen wij steeds citytrips/shorttrips naar het buitenland om die unieke beleving te kunnen ervaren, maar we dachten nooit eerder aan bijvoorbeeld Kampenhout of Beringen, en dat komt omdat ze te gemakkelijk en te toegankelijk zijn, zonder te beseffen hoe uniek deze beleving kan zijn."


Het bedrijf bracht het nieuwe concept op de markt in mei, voor Astrid was het meteen duidelijk dat haar onderneming zichzelf opnieuw moest uitvinden om in te spelen op de huidige vraag. "We hoorden zoveel ontgoocheling in de stem van onze klanten, toen ze te horen kregen dat hun buitenlandse reis niet zal kunnen plaatsvinden. Maar eveneens omgekeerd, vele klanten wensen uit angst niet meer te reizen met het vliegtuig, daarom ben ik snel aan de slag gegaan en heb ik op 3 maanden tijd 'Groetjes uit België!' uitgewerkt en gelanceerd.”


"Vanaf het moment ik met dit idee in mijn hoofd zat ben ik beginnen research doen over het aanbod in België, maar het is werkelijk onwaarschijnlijk nog elke dag te ontdekken wat België te bieden heeft! Op dit moment bieden we onze verrassingsreizen aan in 67 Belgische steden en zijn we een partnership gestart met 117 hotels."


"Het is een geweldige kans om toerist te zijn in eigen land, grenzen te verleggen, open minded de reis te beleven, van tempo te veranderen en dit alles zonder te ver te reizen."

82 weergaven0 opmerkingen